Geniet ook deze zomer van uw zwembad!

Pompentechniek voor uw zwembad

Met het mooie weer in het vooruitzicht, denkt u er vast al over na om uw zwembad weer heerlijk in gebruik te kunnen nemen. Na een winter onder het zeil te hebben gelegen, wordt het weer tijd voor onderhoud van uw zwembad. Water verversen, onderhoud aan het filtersysteem en de pomp.. U kunt voor de pompentechniek van uw zwembad het beste een gespecialiseerd bedrijf inschakelen, zodat u zeker weet dat u weer een heerlijk seizoen van een verfrissende duik in uw zwembad kunt genieten!

Een verfrissende duik nemen?

Met warme zomerdagen is niets lekkerder dan een verfrissende duik in uw eigen zwembad. U wilt natuurlijk wel dat het water schoon, fris en hygiënisch is. Wanneer het weer tijd wordt om uw zwembad schoon te maken, kunt u met een net al een hoop vuil aan de oppervlakte verwijderen. Echter, het fijne vuil is lastiger te verwijderen. Daarvoor heeft u een speciale zwembadpomp nodig.

Schoon zwembadwater, met de juiste zwembadpomp

Voor een optimale zuivering van het zwembadwater, is een goed werkend filtersysteem en zwembadpomp belangrijk. Het water wordt door de zwembadpomp aangezogen en door de filter gezogen. Het vuil blijft zo achter en het zwembadwater blijft schoon. Het is daarbij wel van belang dat de pomp een aantal uur per dag draaiende is, om voor optimaal gezuiverd water te zorgen. De capaciteit van de waterpomp hangt af van het gebruik van het zwembad (frequentie) en het volume. Een gespecialiseerd bedrijf in pompentechniek kan u adviseren welk soort pomp het meest geschikt is voor uw zwembad.

Onderhoud van uw pompsysteem

Een zwembadpomp zorgt dus voor filtering en circulatie van het zwembadwater. Echter biedt een dergelijke pomp nog meer voordelen, te weten de aansturing van de zwembadverwarming en zelfs desinfectie is hierin mogelijk. U kunt natuurlijk gedurende het jaar zelf een hoop doen om uw zwembad in topconditie te houden. Het is wel aan te raden om regelmatig onderhoud te laten plegen aan een gespecialiseerd bedrijf in pompentechniek. De levensduur van de pomp wordt er mee verlengd, mogelijke problemen worden voorkomen en eventuele beschadigingen kunnen meteen worden gerepareerd. Tevens kunt u om advies vragen. Kortom: wilt u blijven genieten van uw zwembad en deze zomer een heerlijke duik kunnen nemen in hygiënisch en fris water? Schakel dan een gespecialiseerd bedrijf in pompentechniek in!